Isklättring Abisko

Abisko Ice weekend


Sugen på att komma igång med Isklättring? Kom upp till Abisko och få en tidig start på säsongen! Vi kör long-weekend och individuella arrangemang November, December och Januari.

Att vara ovanför polcirkeln dessa tider är något helt magiskt. Dagarna är ´korta´ men tack vare gnistrande snö och sprakande Norrsken blir det aldrig helt mörkt. Att dessutom förgylla dagarna med pannlamps-approacher och nedstigning för att sedan klättra de vertikala frusna fallen under de ljusaste stunder gör inte saken sämre.


Program (förslag)


Dag 1 (fredag): Ankomst med förslagsvis tåg klockan 11.  Guiden hämtar er vi stationen och vi tar tillfälle att gå igenom utrustning och passar på att äta lunch. Efter det sticker vi ut till antingen Kurvan eller Kanjonen. Här spenderar vi resten av dagen och övar på hantering av utrustning, rörelseteknik, firning och andra delar som är viktigt för de kommande dagarna.


Dag 2 (lördag): Idag blir det en heldag ute. ´´Gömda dalen´´ kan vara ett mycket bra alternativ för dagen. Efter en bilfärd på 45 börjar approachen där vi ska vandra en dryg timme för att nå isarna. Väl framme har vi en uppsjö av alternativ att välja på. Både ´lättare´ och brantare isar. De flesta isarna är så långa att vi klättrar dem i flera replängder. När mörkret gör sig påmind firar vi ner och återvänder till Abisko.


Dag 3 (söndag) Kanske det här är dagen att klättra de stora isfallen på Kaisepakte eller de mer tekniska fallen på Lill-pakte, eller ändå klassikern ´´det stora blå´´ vid låkta? Idag är det hel klart värt att stiga upp tidigt och bita ihop på approachen för att få ut max på dagen!


Dag 4 (måndag): Sista dagen kan användas helt efter önskemål, klättra ytterligare ett längre isfall eller passa på att finslipa klättertekniken eller varför inte träna på räddningstekniker? Vid 16.40 lämnar tåget åter söderut


Extra: Utöver dagsprogrammet finns det fina möjligheter att sticka ut på kvällen/natten för att få syn på Norrskenet. Antingen packar vi lite brasved fyller termosarna och sticker ut till en av de nabbarna utanför byn eller så tar man linbanan upp på Nuolja till Aurora Skystation. Abisko är en av de bästa platserna i världen för att få syn på detta imponerande naturfenomen.

Ratio:

Dessa arrangemang har max 2 deltagare per guide.


För vem:

Tidigare klättervana på klippa och eller is är en fördel men inget måste. Dock behovs god fysik. En vanlig dag innebär 2-3 timmar vandring i obanad terräng och ca 3 timmar med klättring.


Utrustning:

För isklättringen behövs: sele, hjälm, storskor, tekniska isyxor och stegjärn. Har du inte det själv kan vi ordna det åt dig.

Vi är ute i vinterförhållanden med temperaturer ner till 15 grader kallt. Så bra klädsel är av yttersta vikt. Vid anmälan får man en utrustningslista utskickat.


Resa, boende och mat:

Resa, boende och mat ingår inte i priset. Det bokas lämpligast på egen hand. Abisko nås enklast med tåg (www.sj.se). Eller flyg till Kiruna och sedan transfer till Abisko alternativt hyrbil. Boende finns i alla format från vandrarhem (STF turiststaion) till Hotel (abisko mountain lodge). På plats under programdagarna finns det plats för deltagarna i bil för att ta sig ut till isarna.


Pris:

Från 9000,- Sek ink moms (vid minst 2 deltagare)


Datum:

20-23 November

27-30 November

4-7 December

18-21 December

 

Övrigt:

-Tack vara guide-gäst ration kan uppläggen anpassas i stor mån efter deltagarna.
-Programmet ovan är endast ett förslag och kan ändras på plats av ansvarig guide på grund av väder, isförhållanden och deltagarnas förutsättningar.
-Passar inte de förslagna datum eller önskas andra upplägg kontakta oss så ska vi kunna lösa det.

Copyright @ All Rights Reserved

ADDRESS:

High Above

Hultet 111

31062 Fegen

Sweden